BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

U follow i, i follow back ;)

wlcom

Selamat Datang, Welcome, Welkom, velkommen, Bienvenue, willkommen, 환영, 欢迎,

ehem ehem

onliner ->

Wednesday, November 30, 2011

Remaja 15 tahun terlanjur 20 kaliPETALING JAYA: Tindakan seorang kakak merampas telefon bimbit adik perempuannya membongkar rahsia perbuatan keji gadis terbabit yang terlanjur lebih 20 kali bersama teman lelakinya sejak beberapa bulan lalu.
Kejadian itu terbongkar jam 11.30 malam Sabtu lalu, selepas kakak berkenaan menemui SMS berbaur lucah dihantar teman lelaki adiknya berusia 19 tahun menyebabkan kakak berusia 20-an itu mendesak adiknya menceritakan perkara sebenar.

Menurut sumber, remaja perempuan berusia 15 tahun yang ketakutan selepas hubungan cinta terlarang itu terbongkar hanya berdiam diri dan menangis teresak-esak.
“Ibu bapa mereka yang mengetahui anak gadisnya itu yang menunggu keputusan peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) terlanjur hanya terdiam.

“Bagaimanapun, abang iparnya mendesak gadis terbabit menghubungi teman lelakinya sebelum mereka menangkap lelaki itu dan membawanya ke Balai Polis Kota Damansara,” katanya.

Menceritakan semula kejadian itu, sumber berkata, perbuatan keji adiknya terbongkar apabila kakaknya yang menegur sikap gadis itu yang sering tidur lewat kerana bermain komputer terlihat SMS lucah dalam telefon bimbitnya.

                                                                                       

Sumber berkata, kakaknya mendesak adiknya menceritakan perkara sebenar sebelum dimaklumkan mereka berkenalan melalui laman sembang sosial.

“Perkenalan itu bertukar percintaan sebelum kedua-dua mereka berjumpa secara sembunyi bagi bermadu kasih.


“Sebaik mendengar pengakuan itu, abang iparnya meminta gadis terbabit menghubungi teman lelakinya untuk berjumpa di padang sekolah berhampiran rumah mereka,” katanya.

Menurutnya, sebaik mereka bertemu teman lelaki adiknya, abang iparnya meminta penjelasan sebelum lelaki terbabit mengaku terlanjur lebih 20 kali bersama gadis itu.

Katanya, geram dengan pengakuan itu, lelaki terbabit dibawa ke balai polis untuk tindakan lanjut.

Tuesday, November 29, 2011

hmm, bila lah bleh dpat hadiah ni ek ? huhu, xsabarr nyehh ~!


<3 <3 <3 


credit : si G

kongsi2 skit

‎"Diam Seseorang itu Bukan Kerna Ianya Tidak Mampu Berhujah ,Sebaliknya Ia Mengalah Walaupun Hatinya Sendiri Yg Hancur Tetapi Ia Masih Tetap Menjaga Hati Orang Lain".

Biarlah Orang Berbuat Zalim Pada Kita tetapi Janganlah Kita Sekali-kali Menzalimi Orang Lain...Ingatlah Azab Allah Amat Keras Sekali

Imam Abu Hanifah (Imam Mazhab Hanafi)Pernah Berkata:

Ilmu Itu Tidak Terletak Pada Serban dan Jubah Sebaliknya Terletak Pada Akal Fikiran ,” sesungguhnya Allah tidak mengurniakan kemuliaaan dan kebesaran itu pada serban atau jubah yang labuh. Tetapi Allah mengurniakan kemuliaan kepada orang-orang yang berilmu dan bertaqwa.” Abu Hanifah lalu membacakan sebuah firman Allah SWT yang bermaksud:

” Allah telah meninggikan darjat orang beriman dan berilmu antara kamu beberapa darjat.(Surah Al-Mujadalah :Ayat 11 )

gr.

     Nah, setelah lamaku mencari PASSWORD akhirnya, dpaat jugak masuk. Dh la lama x update. cam boring jeh nmpak kan ? hmm, tp g2 ar.. atas desakan 'seseorang' tu, akhirnya, kita pun sambung ler keja memblogging nieh..


     Sebagai kesimpulannya, hmm. dh la skit2. xde idea aah. K; SALAM